Om mig

Frida Holst-Pettersson – Dagis, kursverksamhet och privatträning


Jag heter Frida, bor på landet strax utanför Kumla, Örebro län, tillsammans med min man och mina hundar. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men trivs nu väldigt bra i lugnet här i Kumla.


Redan som 9-åring 1983 kom min första egna hund in i mitt liv och 2001 bestämde jag att mitt stora intresse för hundar och hundträning skulle bli mitt yrke. 

Jag började arbeta på hunddagis, vilket jag gjorde under ca 4 år. För att utbilda mig började jag med att gå en 1-årig Specialsökutbildning på Hundcampus år 2005.

Efter det blev det en 1-årig yrkesutbildning på heltid till Hunddressör 2006-2007, även det på Hundcampus med Lars Fält, Tobias Gustavsson och Lennart Wetterholm som huvudlärare. Jag arbetade sedan på Hundcampus som instruktör och lärare i ett år. Jag är också utbildad

Specialsöksinstruktör (SBK), Rallylydnadsinstruktör (SBK) och Nose Work instruktör, utbildad genom SNWK (Svenska Nose Work klubben), och även domare Nose Work klass 1, doftprovsdomare och certifierare inom SNWK. 

’Aktiv Hundträning i Sverige’ startade jag 2009 och har under åren haft mycket kursverksamhet,  utbildningar och privatträningar. Jag driver nu Järsjö Hundcenter som erbjuder hundkurser, privatträningar, Clear Rounds och Nose Work tävlingar, där jag får följa, coacha och instruera många olika hundekipage.


MIN FILOSOFI

Hundträning är ett hantverk som kräver stort tålamod, konsekvens och ett stort mått humor och glädje.


Att träna hund ska vara roligt för både förare och hund!


Med mycket lek och positiv förstärkning kan vi motivera hundar att göra otroligt många olika saker.


Samarbete mellan hund och förare skapas genom en ömsesidig respekt och en god relation, vilket vi bygger genom samvaro, aktivitet och lek.